https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 16.27

Bérlakások és úszómedence a lugosi fiataloknak

A lugosi önkormányzat 7 millió lejt (közel 2 millió eurót) kapott a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztériumtól, egy fedett úszómedence felépítésére.


Pozsár József alpolgármester a Nyugati Jelennek elmondta, hogy 33x20 méter méretű medencét szerettek volna építeni, amely vízilabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas, de végül egy 25x12,5 méter méretű medence építésére kaptak jóváhagyást.

A tervezés a végső szakaszába lépett, a munkálatokat még az első évnegyedben elkezdik. A fedett medencét a Karánsebesi úton, a szintén kormánytámogatással épített Lavinia Miloşovici sportcsarnok előterében építik meg, teljes mértékben kormánypénzből.

Lugos alpolgármestere lapunknak azt is elmondta: 38 bérlakást már átadtak és további 89 bérlakás épül a lugosi fiataloknak, az ANL lakásépítési program keretében. Már elkezdték egy 20 lakásos tömbház építését, korszerű technológiával, fémvázas tartószerkezettel és a talajvíz hőenergiáját hasznosító fűtőberendezéssel. A jövő héten adják át a telket, amelyen egy négy lépcsőházas ANL tömbház épül, 69 fiataloknak szánt bérlakással. A nemzetvédelmi minisztériumtól kapott kaszárnyaépületet felújítják és további 48 bérlakást alakítanak ki benne, elsősorban a visszaszolgáltatott ingatlanok kilakoltatott bérlői számára. Ezen felül 21 szociális bérlakás is épül a romák számára – tudtuk meg Pozsár Józseftől, aki nyilatkozatában hangsúlyozta: az RMDSZ-es minisztereknek, elsősorban Borbély Lászlónak köszönhetően 50,3 millió új lejt kapott a lugosi önkormányzat infrastrukturális fejlesztésekre az utóbbi négy évben. Ebből 6 millió új lejt Halász Ferenc helyettes főtanfelügyelő javaslatára kaptak a lugosi iskolák tatarozására.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'