JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 12.43

Betelt a tanügyisek pohara

Betelt a tanügyisek pohara
Betelt a tanügyisek pohara
Az Aradi Demokratikus Tanügyi Szakszervezet (SDI) az országos érdekvédelmi szervezetekhez csatlakozva felhívja a kormány figyelmét az oktatási problémákra, amelyek az elmúlt években nemhogy megoldódnának, hanem egyre súlyosabbá váltak, és ez nagyfokú elégedetlenséghez vezetett mind az oktatásban, mind pedig a szakszervezetekben.

„Belefáradtunk a választást megelőző, a választási és a választást követő ígéretekbe. Azt látjuk, hogy ezeket az ígéreteket sorozatosan nem tartják be, sőt, még csak szándékukban sincs betartani. A hazugság, a megalázás, a gondatlanság, a félretájékoztatás csak puskaporos hangulatot kelt a tanügyben” – fejtik ki véleményüket közleményben az Aradi Demokratikus Tanügyi Szakszervezet tagjai, akik sürgős megoldást kérnek az oktatási rendszerben felgyűlt problémákra.

Az Aradi Demokratikus Tanügyi Szakszervezet szerint feltétlenül szükséges, hogy az érdekvédelmi szervezetek képviselői és a kormány képviselői a lehető legrövidebb időn belül összeüljenek, hogy közösen találjanak megoldást az égető problémákra.

„Amennyiben a kormány belátható időn belül nem hoz megoldásokat, szakszervezetünk újabb tiltakozó megmozdulást szervez február végétől, és ezek a lépések egy nagyméretű általános sztrájkhoz vezethetnek. A tanügyben óriási problémák vannak, melyeknek a megoldása nem halogatható!” – nyilatkozta Dănuţ Ieneşescu, az SDI elnöke.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'