JelenHaz
Szombat, 2019. március 23., 06.26

Bezárták az illemhelyeket a gyoroki tónál

Bezárták az illemhelyeket a gyoroki tónál
Bezárták az illemhelyeket a gyoroki tónál

Az Aradtól alig 25 km-re fekvő, a nyári nagy melegben igen népszerű gyoroki tónál az elmúlt napokban bezárták az illemhelyet. Az idei szezonnyitáskor újonnan beüzemelt női és férfi (6–6 db) WC-k bejárati ajtaja zárva van néhány napja, az ott fürdőzők, strandolók – helyiek és turisták egyaránt – kis- és nagy dolgukat a környékbeli mezőn, bokrokban végzik, vagy éppen a tóban.

Az Arad Megyei Tanács és a Gyoroki Polgármesteri Hivatal az elmúlt két évben közel kétmillió lejt fektetett be a tó környéki beruházásokba: 12 darab illemhely, zuhanyozó fülkék, közel 300 férőhelyes parkoló, ezek mind az idei szezon kezdetén lettek átadva. Az utóbbi napokban a tónál fürdőzők nagy meglepetésére a WC-ajtók zárva fogadták őket, az adminisztrátor szerint nincs, aki tisztán tartsa, takarítsa, így kénytelenek voltak bezárni.

„Az emberek nem vigyáznak a tisztaságra, itt pedig nincs külön személyzet, aki ezt megoldja, így muszáj volt bezárni” – nyilatkozta a helyi román sajtónak a hely gondnoka.

A nyugat tengerpartjának is nevezett tónál ilyenkor nagy a tömeg, nemcsak a szomszéd megyékből, hanem más országokból jött, a környéken nyaraló turisták is szép számban keresik fel az üdülőhelyet – ez látható a zsúfolásig telt parkoló autók rendszámát nézve is.

A gyoroki polgármester a sajtó megkeresésére azzal magyarázta a döntést, hogy valaki WC-papír gurigákkal eldugaszolta a WC-ket, ezért kellett csupán néhány napra bezárni – ez kissé ellentmond az adminisztrátor kijelentésének, viszont a településvezető elismerte, hogy valóban nincs takarításra kijelölt alkalmazott.

„A gyoroki tónál egyetlen egy ember van, aki a parkolási díjakat (napi 10 lej/autó – szerk. megj.) szedi és a kempinget rendben tartja. A hely nagy részét a közalkalmazottak takarítják, akiket időnként kiküldünk, amikor szükség van erre” – mondta Corneliu Popi-Morodan, Gyorok polgármestere.

A gyoroki tó a finom homokos partjával, és közvetlen környéke kétség kívül a megye egyik legnépszerűbb „pancsoló” helye, az lenne tehát a minimum, hogy a látogatók számára fenntartott illemhelyek használhatók legyenek.

Történik mindez azok után, hogy a július elején megtartott szezonnyitón a helyi és megyei elöljárók megígérték, hogy folytatják a beruházást, és továbbra is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hely az ország legvonzóbb üdülőhelyévé váljon.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'