JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 10.29

Biogazdálkodás a határ két oldalán

Biogazdálkodás a határ két oldalán
Biogazdálkodás a határ két oldalán

Ma az RMDSZ Püspökség utcai székházában biogazdálkodási előadássorozatot hallgathattak végig az Arad megyei gazdálkodók. A lehetőséget a Körös–Maros Ökogazdálkodási Alapítvány által nyert pályázata szolgáltatta.

Április 18-án Gyulán tartanak majd hasonló konferenciát. Mindkettőn részt vettek, illetve, vesznek az Arad és Békés megyei szakemberek is.

Társszervezőként Kocsik József AMMGE elnök köszöntötte a résztvevőket, majd a Bioterra vállalat romániai képviselői, a Kolozs megyei Albert Imre a hazai biogazdálkodás helyzetét ismertette, a Bihar megyei Nagy Miklós a saját biogazdálkodásában szerzett tapasztalatait osztotta meg a szép számú hallgatósággal. Serli Csilla kertészmérnök a környezetkímélő szőlőfajtákról tartott magvas előadást. Gáll Mihály Tamás agronómus a biogazdálkodás hazai támogatási rendszerét ismertette, majd a magyarországi Nagy Zoltán agronómus előadása hangzott el a gyógynövénytermesztés és -értékesítés lehetőségeiről. Az előadássorozat végén az AMMGE ügyvezető igazgatója, Pozsár Ibolya beszélt dióhéjban a biotermesztésről.

Az előadásokat követően a résztvevők a polgármesteri hivatal étkezdéjében közös ebéden vettek részt, az aradi rendezvény a vendégek számára városnézéssel zárult.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'