Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. október 22., 09.07
BKE közgyűlés a Magyar Házban

Bizalmat szavaztak a régi vezetőségnek

Családi fotó a BKE közgyűlés résztvevőivel
Családi fotó a BKE közgyűlés résztvevőivel

Elérkezett a számadás ideje a Bánsági Kárpát Egyesületnél: a természetbarátok civilszervezete tisztújító közgyűlést tartott március 12-én, szombaton a temesvári Magyar Házban. Milka Zsolt elnök vetített képekkel illusztrálva beszámolt az egyesület tavalyi tevékenységéről, anyagi helyzetéről majd a tisztújítás során a tagság bizalmat szavazott a régi/új vezetőségnek.

A természetbarátok a túrákban és rendezvényekben gazdag 2015-ös esztendő eseményeit elevenítették fel az egyesület közösségi oldalán megörökített fotók, bejegyzések segítségével. A kínálat igen gazdag volt: 3 magashegyi, 5 hegyi, egy kerékpártúra és egy gyalogtúra, valamint 3 előadás, 3 ünnepi összejövetel és 3 helytörténeti rendezvény. Ezeken összesen 228 BKE-tag és szimpatizáns vett részt, de a túrákra lebontva az előző évekhez képest csökkent a résztvevők száma. Az egyesület vezetősége ezért a hagyományos túrák mellett új célpontokban és kihívásokban gondolkodik (mint például a Világos–Solymos vártól várig teljesítménytúra). Az idei túraterv, amely elérhető az egyesület honlapján (www.ekeban.ro) több izgalmas célpontot tartalmaz. Megszaporodtak a Ruszkahavasba tervezett túrák, amely a Temesvár–Lugos autópálya átadása nyomán könnyen elérhetővé vált a temesváriak számára.

A szabályzat szerint a közgyűlés új vezetőséget választott. Az aradi Milka Zsolt egy újabb mandátum erejéig elvállalta az egyesület elnöki tisztségét, a tagság pedig bizalmat szavazott a régi vezetőségnek, amely így folytathatja a két évvel ezelőtt elkezdett munkát. A Bánsági Kárpát Egyesület aktív tagsága inkább a középkorú+ korosztályhoz tartozik, az utánpótlás biztosítása továbbra is nagy kihívást jelent a vezetőség számára.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'