MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.33

Biztonsági okokból lebontják az Aradi úti városkaput (is)

A „kozmetikázott” Aradi út városkaput lebontják, mert balesetveszélyes (Fotó: ratt.ro)
A „kozmetikázott” Aradi út városkaput lebontják, mert balesetveszélyes (Fotó: ratt.ro)

A halálos balesetet okozó Lugosi úti városkapu után, amely kártyavárként dőlt össze a szeptember 17-ei vihar idején, és maga alá temetett egy fiatalembert, lebontják az Aradi úti városkaput is. A Nyugati Régió Építési Felügyelősége elrendelte a városkapura 2015-ben felszerelt, most balesetveszélyesnek nyilvánított díszburkolat eltávolítását. Nicolae Robu polgármester bejelentette, hogy a lecsupaszítás után teljesen lebontják az „átkosból” örökölt városkaput is.

Nicolae Robu keddi sajtótájékoztatója előtt nagy volt a nyüzsgés a városházán, a kormánypárti helyi és központi sajtó „vérszagot érzett” és a szokásosnál jóval nagyobb számban vett részt az eseményen. A polgármester a tőle megszokott stílusban hárította el az újabb „kapubotrány” ügyében a Városháza és az ellene felhozott vádakat. „Az Építési Felügyelőség elrendelte a városkapura szerelt cementlapok eltávolítását, mert balesetveszélyesek. Mi hétfőn reggel hozzáláttunk a díszburkolat eltávolításához, miközben felső utasításra a Prefektúrán összehívták a válságstábot a városkapu ügyében. A válságstáb arra utasított bennünket, amit már végre is hajtottunk: távolítsuk el az Aradi úti városkapu díszburkolatát. A lecsupaszított városkaput valószínűleg teljesen le fogjuk bontani, mert csúnyább lesz, mint a „kozmetizálás” előtt” – nyilatkozta a sajtónak Nicolaae Robu.

A temesvári sajtó bizonyos része azzal vádolja a Polgármesteri Hivatal vezetőit, hogy egy kontármunkát végző céget választottak ki a temesvári városkapuk külsejének felújítására (a kommunizmus éveiben állított tartószerkezetek a helyükön maradtak). Ez a cég kozmetikázta a Lugosi úti városkaput is, amelyet a vihar ledöntött, agyonütve egy alatta áthaladó autóst. A polgármester szerint ezt a sajnálatos esetet az ő lejáratására akarják felhasználni politikai ellenfelei. Ennek a politikai hátterű „szélviharnak” esett most áldozatául az Aradi úti városkapu is.

„Az én álláspontom továbbra is az: hagyjuk dolgozni az ügyészséget a Lugosi úti városkapu összedőlése okozta haláleset ügyében. Ha történtek is visszaélések vagy tévedések a városkapu külsejének megváltoztatása során, nem biztos, hogy ezek okozták a balesetet. A 148 km/óra erejű széllökés olyan erős volt, hogy erre nem számíthattak a tervezők” – hangsúlyozta Nicolae Robu, aki szerint a városkapuk körüli balhé célpontja ő maga, aki szálka a kormánypárt szemében. „Nem írtam alá egyetlen iratot sem a városkapuk külsejét megváltoztató munkálatokkal kapcsolatban. Ha valaki hibázott, az meg fog fizetni érte” – mondta befejezésül a polgármester. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'