JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.49

Bölcsődés csoport indult magyar személyzettel

Bölcsődés csoport indult magyar személyzettel
Bölcsődés csoport indult magyar személyzettel
Január 1-jétől újabb bölcsődés csoport indult a Vlaicu negyedi hosszabbított programmal működő Barátság óvodában (volt 16-os), ahol magyarul beszélő személyzet is van – tudtuk meg Tripon Ildikó módszertani felelőstől.

„Egy bölcsődés csoport működött mindig is az óvodákban, de állandóan túljelentkezés volt, sokan voltak. Şarga Ramona igazgatónő úgy gondolta, hogy a sporttermet felszámoltatja – mivel nem volt annyira kihasználva –, és inkább beindít még egy bölcsődés csoportot. Kérvényt nyújtott be a megyei tanácshoz, amit jóváhagytak, így januártól elindulhatott egy újabb bölcsődés csoport. Jelenleg tizenhat gyermek van beíratva, ebből négy magyar. Az állások elfoglalására versenyvizsga volt szervezve, és egy magyar hölgy kapta meg az ápolói (infirmier) állást (a bölcsődében háromtagú személyzet van: egy asszisztens/asistentă és két ápoló/infirmier – szerk. megj.) Ez nagyon jó, hiszen magyarul tud beszélni a kicsikkel, aminek mi, és gondolom a szülők is nagyon örülnek” – mondta el a Nyugati Jelennek Tripon Ildikó.
A beiratkozás folyamatos, mivel most indult a csoport, vannak még helyek. Érdeklődni az óvodában lehet Şarga Ramona igazgatónőnél.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'