Péntek, 2018. szeptember 21., 09.01

Borok és kulináris élvezetek az Expóban

Borok és kulináris élvezetek az Expóban
Borok és kulináris élvezetek az Expóban

Első ízben rendezik meg jövő hétvégén, október 7-én és 8-án a Vicii și Delicii elnevezésű bor- és gasztronómiai vásárt az aradi Expo kiállítási központban. A rendezvény célja bemutatni az Arad-hegyaljai borvidék, ugyanakkor az ország többi részének és a határon túli hegyvidékek értékes pincészeteit. És mivel a hűvös pincék csábító nedűit csakis megfelelő kulináris falatokkal ajánlott kóstolgatni, a rendezvényen a régió neves élelmiszeripari termelői is felsorakoznak, minőségi felvágottakkal, sajtokkal, ízletes pék- és cukrászsüteményekkel, harangozta be a vásárt Vlad Cherchezan, az esemény fő szervezője.  

A meghívottak között lesz az ismert kolozsvári mesterszakács és gasztroblogger, Adrian Hădean, valamint Románia egyik legnagyobb sommelierje, Sergiu Nedelea, utóbbi három műhelymunkán (workshop) fogja bemutatni, hogyan kell szakszerűen bort kóstolni és hogyan párosítsuk szerencsésen a borokat az ételekkel. A két neves szakember mellett több helyi szakács is csábítja majd ételkülönlegességeivel a látogatókat.

A tombolával egybekötött kétnapos rendezvény fő szervezője az Arad Megyei Ipari, Kereskedelmi és Mezőgazdasági Kamara. Egy belépőjegy ára 20 lej (magába foglalja a vásár katalógusát, a borkóstoláshoz szükséges poharat és a tombolajegyet).

A vásár október 7-én 11 és 21 óra között, 8-án 11 és 20 óra között látogatható. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'