JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 16.57

Borvidék-népszerűsítéssel egybekötött ünnep

Borvidék-népszerűsítéssel egybekötött ünnep
Borvidék-népszerűsítéssel egybekötött ünnep

Az Arad Megyei Tanács a polgármesteri hivatal közreműködésével együtt elindította a héten a Húsvéti ünnepek a megyénkben elnevezésű turisztikai programot, amely Ménes és Magyarád települések borvidékeit és gasztronómiai jellegzetességeit népszerűsítik a Nemzeti Turizmust Népszerűsítő Központ segítségével. Jelenleg 20 Arad megyei panzió kapott meghívást, hogy szerepeljen az ingyenes reklámozó projektben.

„A húsvéti ünnepek hagyományait a megyénk településeiben nem csak a vallásos szertartások, hanem a család fogalma is tartja életben. A kereszténység legnagyobb ünnepe mellett a húsvét különböző gasztronómiai és kulturális jellegzetességekkel rendelkezik, itt beszélhetünk például a falvak hagyományos román, magyar, szerb, szlovák, bulgár és német konyháiról is” – jelentette ki Iustin Cionca megyei tanács elnök.

„Városunk támogatja a megyei turizmust népszerűsítő kampányt, nem számít, ha a látogató romániai vagy külföldi személy. A központon keresztül többek között a vendéglátóiparban jelenlévőket is szeretnénk népszerűsíteni ezáltal, főleg az élelmiszeripariakat, akiktől szeretnénk, ha jellegzetes, sajátos aradi ízekkel állnának a vendégek és turisták rendelkezésére – városunk a többi vonzó tulajdonságai mellett az ország egyik legaktívabb gasztronómiai régiója is egyben” – jelentette ki Gheorghe Falcă polgármester.

A város vezetősége felhívja a kávézók, vendéglők, panziók és szállodák tulajdonosainak a figyelmét, hogy csatlakozzanak a húsvéti ünnepeket népszerűsítő projekthez, amelyért nem kell fizetniük semmit.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'