JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 10.19

Budapesti tanulmányút a CLIMATE KIC-program keretében

Fotó: eit.europa.eu
Fotó: eit.europa.eu

A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara, a CLIMATE KIC-klímainnovációs program romániai hivatalos partnere, budapesti tanulmányutat szervez november 26–28. között, amelynek témája: Waste water treatment, innovation, nature-based solutions and urban transitions (Szennyvízkezelés, innováció, természet-alapú megoldások és városi átmenetek).

A tanulmányút célja megkönnyíteni a program romániai és magyarországi résztvevői között az együttműködést. A tematikus beszélgetések után szennyvízkezelésre szakosodott intézmények meglátogatása lesz napirenden.

A Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése. Feladata az innovációs folyamatok ösztönzése és egyszerűsítése az érintett európai intézmények, vállalatok és tudományágak releváns szereplőinek közösséggé szervezésén keresztül. Az oktatásra, innovációra és vállalkozói készségek fejlesztésére támaszkodva, a gyakorlatban gyorsan alkalmazható megoldásokat kínál a klímaváltozás által támasztott stratégiai kihívásokra.

A budapesti tanulmányúton ingyen részt vehetnek az érdekelt cégek képviselői, a szállítás, a szállás és az étkezés költségeit pályázati forrásokból fedezik a szervezők. Kötelező az angol nyelv ismerete és a szennyvízkezelés témájában megszerzett ismeretek, illetve érdeklődés a téma iránt.

A rendezvény programja és a jelentkezési űrlap letölthető az alábbi linkről:

https://goo.gl/forms/tfJgHSr8KBKlyo5i2. Jelentkezési határidő 2018. november 19. További információk kérhetők a temesvári kamarai székházban (Victoriei tér 3. sz. I. emelet 5-ös szoba, illetve a 0372-185-230-ás, e-mail: cbadulescu@cciat.ro elérhetőségeken, CLIMATE KIC-projektmenedzser Cristina Bădulescu.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'