Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.09

Bulldózerekkel borotválták le a palotát

Bulldózerekkel borotválták le a palotát
Bulldózerekkel borotválták le a palotát

A város egyik szégyenfoltját tüntették el kedden a Polgármesteri Hivatal által kiküldött bulldózerek, miután néhány óra alatt szétverték a Ialomiţa utca 51. szám alatt építési engedély nélkül emelt, kétes izlésről tanúskodó tirnyes-tornyos palotát.

A Polgármesteri Hivatal még 2004­-ben indított pert a tulajdonosok, Cârpaci Elena és Cârpaci Duşan ellen, mert engedély nélkül, a felismerhetetlenségig átépítették a telken álló épületet. A városháza meg is nyerte a pert, a bírósági ítéletben a palota lebontására kötelezték az alpereseket. 2006-ban az alperesek fellebbezését is elutasította a bíróság. Időhúzás céljából, a Cârpaci család nekiállt a bontásnak, de csak a tető egy részét vetették le és minden maradt a régiben. Évekig tartó jogi huza-vona után, folyó év július 31-én a bírósági végrehajtó felhatalmazta a Polgármesteri Hivatalt az épület lebontására. A bulldózerek augusztus 5-én a tettek mezejére léptek, az éppen Franciaországban tartózkodó tulajok távollétében. A bontás hírére előkerült azonban a népes rokonság, akik hiába szórtak átkokat a polgármester fejére, mert ezzel sem tudták megállítani az erőgépeket. A Bega-parti városban így is maradt még elég, az építkezés különböző szakaszánál tartó, a városképet elcsúfító palota. Talán egyszer valamenyi sorra kerül?

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Koppány / Vasárnap, 2008. augusztus 10., 10.38 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Zoltan, tartozol egy valasszal itt: http://www.nyugatijelen.com/kronika/tisztelt_elnok_ur_1.php

Kivancsian varom ott a kifejteset annak, h mitol profi az RMDSZ politikus-gardaja? :)
Hozzászólt: temesvári / Szombat, 2008. augusztus 09., 23.11 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

elgondolkodtál? te ilyesmire is vetemedsz néhe... phu, nem néztem ki belőled!!!
Hozzászólt: Koppány / Péntek, 2008. augusztus 08., 09.00 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A szoban forgo NJ csak egy lehet azon magyar, de a magyar k.o.z.o.s.s.e.g.g.e.l kapcsolatot nem tarto funkcionariusok kozul, akik evek ota tenykednek csendesen a helyi burokraciaban, es teruletukon mindenhatoak... Nem kis hasznot huzva ebbol. A temat bongeszve (a roman ujsagok bovebben es reszletesebben irtak rola) gondolkodtam el ezen...
Hozzászólt: Koppány / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 21.11 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Valos a forgatokonyv, gyakran igy is mukodik.

De itt tavolrol sem errol van szo. Ez esetben a szoban forgo roma csalad helyben "jarta ki" az engedelyeket. Mondhatni, Jozsiek jogosan "elegedetlenkednek", mert ok "befizettek a befizetendot"... Egy helyi magyarka segitsegevel meg is kaptak ezeket (vagyis a szolid igereteket). Az mar masik dolog, hogy minden szukseges nem volt a kezukben, mikor epitkezni kezdtek...

Tedd hozza viszont, hogy sokszor arrol is szo van, hogy a megszerzett engedelyek, nem arra az epuletre szolnak, amit vegul is epitenek Jozsiek... Ez is gond. Enyhito korulmeny - ezt te is tudod, hogy igy van - hogy sokszor nem is ertik a roma csaladok, hogy mifele engedely kell, mifele engedelyt kaptak... Stb... Sokszor a mindenfele szinten mindenhatokent mukodo funkcionariusok is becsapjak oket, tudatosan, penzert... Arnyaltabb ez.
Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 20.17 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Din szursze neoficsiále tudom hogyan működnek ezek a palotás cuccok. Jön a Józsi, hogy palotát akar építeni. A polgármesteri hivatal nem adja meg az engedélyt, mire Józsi bepereli őket s megkeni a bírát. Megnyeri a pert s elkezd építeni. A polgármesteri hivatal megtámadja, felkerülnek bukarestbe, hosszú procedúra után megnyerik. Akkor kiderül, hogy ilegális, felszólítják Józsit bontsa le, s kezdődik előlről a pereskedés, addig, amíg bukarestben megint meg nem nyerik a lebontást. S akkor jön a buldózer.

Ufff beszéltem.
Hozzászólt: Koppány / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 16.50 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Mellesleg, csak igy tovabb. A tombhazak kozott is szetnezhetnenek az illetekesek. Meg mindig sok takolmany van, ami "garazs" neven szerepel. Kivancsi lennek ezeknek az engedelyeire.
Hozzászólt: temesvári / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 15.46 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Koppányka, válaszd inkább a messengert, mert senki sem kíváncsi mit üzensz itt Zoltán barátodnak
Hozzászólt: Koppány / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 11.58 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Zoltan, nehogy felkapd a vizet. :) Vicceltem. En is megszavaztam Ciuhandut, csak a harsfak alatti setan ezen nem merengtem. :)) Ertekeld, hogy akkor olyan maradandot irtal, amire ennyi ido utan is emlekeztem. :P
Hozzászólt: temesvári / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 11.32 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

mja, most mi is vissza kereshetnénk koppányka badarságait, nem ismer benünket (vagy scak engem nem), és az a személy aki az állneve mögött van az nem ő, hanem egy másik digitális énje. Szuper...
Hozzászólt: Koppány / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 07.51 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Zoltán, hozzászólásaidból úgy látom, hogy a Ciuhandu-maffiáról alapos ismereteid vannak. De ahelyett, hogy harcolnál te is a maffia ellen, megszavazod s itt poénkodsz... :))

Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Hétfõ, 2008. június 02., 17.36

Az este megittam egy sört a központban egy teraszon. Végignéztem a kivilágított, virágokkal teli központon. Hazafele átmentem a központi parkon, elsétáltam a szökőkutak mellett, élveztem a hársfák illatát s arra gondoltam, hogy jól döntöttem mikor Ciuhandura szavaztam.
Hozzászólt: temesvári / Csütörtök, 2008. augusztus 07., 00.54 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

olvasd akkor a jurnalult, ugyis eleget vered itt a nyálad
Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. augusztus 06., 23.45 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

http://www.jurnalul.ro/articole/130936/%C5%9Epaga-la-primarie!

A Jurnalul cikkét érdemes elolvasni. A szóban forgó "Josif Nemes" az Nemes József... Igen, magyar...
Hozzászólt: Szoverdfi Zoltan / Szerda, 2008. augusztus 06., 23.08 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A csuhandu maffia :)))))
Meg 10 per van eppen folyamatban.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'