Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 19.03

Célegyenesben a Horgony híd felújítása

A temesvári polgármester azt ígéri, hogy szeptember végéig megnyitják a közlekedés előtt a józsefvárosi Horgony hidat (mai nevén Ion Dragalina tábornok-híd). A híd korlátai, amelyeknek összhangban kell lenniük a környékbeli épületekkel, valószínűleg nem készülnek a hónap végéig, de a négysávos kocsiút, a villamosvonalak, a kerékpárutak és a járdák már használhatók lesznek szeptember utolsó napjaira.

A Horgony híd felújítása és kiszélesítése már a tavaly nyáron elkezdődött, de az első hónapokban nem haladtak a munkálatok, mert módosítani kellett a kivitelezési terveket, majd a tél beálltával teljesen leállt a munka. Nicolae Robu polgármester eredetileg azt ígérte, hogy az idei iskolakezdésre megnyitják a Horgony hidat a közlekedés előtt, de ez nem vált valóra. Most úgy tűnik, szeptember végéig elkészülhet az útburkolat és felszerelik a villanyoszlopokat, hogy a villamosközlekedés is beindulhasson az Északi-pályaudvarig.

A Horgony hidat a Tehnodomus cég újítja fel mintegy másfél millió eurós költséggel. A polgármester szerint a kivitelezők nem lépték túl a határidőt, mert azok a hónapok, amikor különböző okok miatt álltak a munkálatok, nem számítanak bele a megvalósítás idejébe.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'