https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 03.45

Célegyenesben a pécskai szennyvíztisztító újjáépítése

Iustin Cionca polgármester
Iustin Cionca polgármester

Május 21-én 16,00 óráig jelentkezhetnek az érdeklődő cégek a Pécskai szennyvíztisztító korszerűsítése elnevezésű, magyar és román részvétellel zajló Phare CBC 2005 program keretében kiírt pályázatra.

A pályázati feltételek a www.e-licitatie.rohonlapon található, de megkapható a dokumentáció a város polgármesteri hivatalánál is. A nyílt pályázaton az a cég nyeri meg a kivitelezést, amely a legkedvezőbb ajánlatot teszi. A licitre május 22-én 10 órakor Pécskán a polgármesteri hivatalban kerül sor.

Iustin Cionca polgármester lapunknak elmondta, a rendelkezésre álló pénzből végre sikerül majd megoldani a város szennyvíz-problémáját.

– A kivitelező a tisztítóállomás, szivattyú-rendszer korszerűsítése mellett a hálózatot is modernizálja fogja egészen addig, amíg a megtisztított víz a Marosba kerül – magyarázta a polgármester. – Az egész ülepítési, szűrési, tisztítási rendszer korszerű lesz, megfelel majd a környezetvédelmi előírásoknak, és ami nagyon fontos, tisztább lesz a Maros – tette hozzá Cionca.

Természetesen, a végső cél nem csupán a szennyvíz-állomás korszerűsítése, hanem a későbbiekben a város csatornahálózatának a bővítése is. Amennyiben a pályázat sikeres lesz, és a hivatal aláírja a szerződést a kivitelezővel, a cégnek hat hónap áll rendelkezésére hogy befejezze a szükséges munkálatokat.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'