JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 14.45

Centenáriumi konferencia lesz Temesváron

Centenáriumi konferencia lesz Temesváron
Centenáriumi konferencia lesz Temesváron

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Temesvári történetek a 100. évfordulóncímmel 2019. február 8-án, pénteken 16 órától konferenciát rendez az Új Ezredév Református Központban (Temesvár, Malomárok sor 1b / Splaiul Morarilor 1b).

A konferenciát Tőkés László európai parlamenti képviselő, az EMNT és a KMAT elnöke nyitja meg. Lönhárt Tamás egyetemi adjunktus, tanszékvezető, a Kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézetének munkatársa Nemzeti útkeresés egy többnemzetiségű régióban: Bánsági valóság – történeti reflexiók, 1818–1919 címmel,Borsi-Kálmán Béla történész, a Budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem professzora A temesvári Levente-pör (1919–1920) címmel,Bodó Barnaújságíró, politológus, egyetemi docens A temesvári „csoda” címmel tart előadást.

A konferencia keretében zongorán játszanak Bodó Máriatanítványai. Lukas Kohl, Bakos Bernadett Zsuzsanna és Neag Melitta Liszt-, Bartók-, Strauss- és Albeniz-műveket adnak elő. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'