JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 15.16

Citadella zenei fesztivál a dévai várban

A Citadella fesztivál már tavaly is sikert aratott a műfaj kedvelői körében
A Citadella fesztivál már tavaly is sikert aratott a műfaj kedvelői körében

A bonchídai Bánffy-kastély udvarán megszervezett Electric Castle elektronikus zenei fesztivál sikere nyomán Déván is hasonló rendezvényre kerül sor a hétvégén. A péntektől vasárnapig tartó nemzetközi fesztiválon a belföldi és külföldi elektronikus zene hírességei lépnek fel a várban, többek között A-Bril, And.re, Arapu, Arno aka Einzelkind, Bread & Butter, Bruno Curtis, caLLy, COSMJN, DONNA K, Georgiana Lucaci, Gescu, Hrisq, Kivva, LIZZ, Los Bastoneros, Lowkodi, Mahony, Mateyou, Mi Pa, Mihai Pol, Mihigh, Motiv, Naarc, Nu Zau, Perpetual, Pierre C, Praslesh (Praslea & Raresh), Premiesku, Prepeleac, Priku, Primarie, Robinski, Romenn, Runy, Saboar, Sepp, SIT (Cristi Cons & Vlad Caia), Somesan, Tiberiu, Varhat, vagy VincentIulian.

A második alkalommal megszervezett fesztivál még nagyobb közönségsikernek örvend, mint a tavalyi, idén ugyanis 7000 jegyet adtak ki, melyek 90%-a el is kelt, miközben tavaly csak 4000-en váltottak belépőt a fesztiválra.

Az éjszakába nyúló szabadtéri fesztivál azonban némi kellemetlenséggel is jár, s nemcsak a pihenésre vágyó környékbeli lakosok számára. A várhoz vezető utcákban pénteken és szombaton délután lezárják a gépkocsiforgalmat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'