MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.54

Csajok a nyeregben

Csajok a nyeregben
Csajok a nyeregben

Igencsak kedvez (rendezvények szempontjából) a hónap vége a szebbik nemnek: a jövő héten két olyan alternatív jellegű esemény is várható, melynek középpontjában a nők állnak.

Az egyiket korábban már beharangozta a Nyugati Jelen: a hagyományos SkirtBike biciklis felvonulásról van szó, melyre június 24-én, jövő vasárnap kerül sor a városközpontban.

Az egy nappal korábban sorra kerülő akció viszont premiernek számít: a hölgyek pedálozás helyett ezúttal motorra pattanva tehetnek egy kört a város főutcáján. A „Virágok, lányok és motorok” („Flori, fete și motociclete”) elnevezésű akciót a Facebook közösségi oldalon hirdetik. Az esemény június 23-án szombaton 14 órakor kezdődik, a motorkerékpáros hölgyek ekkor indulnak egy csoportos felvonulásra az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színháztól a városközponton keresztül, két kerékpáros kíséretében.

A látványosnak ígérkező esemény után a csapat (és mindazok, akik szeretnének csatlakozni hozzájuk) kivonul a gyoroki tóhoz.

A szervezők szeretnék, ha a kezdeményezésükhöz minél több hölgy csatlakozna, az akció célja ráirányítani a polgárok figyelmét a biztonságos motorozásra és a balesetek megelőzésének szükségességére. „Bátorítani szeretnénk a motoros hajtási engedéllyel még nem rendelkező lányokat, hogy fogják meg az ökröt, azaz a motort a szarvánál” – olvasható a rendezvény beharangozójában.

A szervezők arra kérik a motoros lányokat, hogy a szoknya mellett ne feledkezzenek meg a megfelelő védőruhákról, ugyanakkor gépjárműjük „felvirágoztatásáról” (kicsinosításáról).

 Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'