50%-os árzuhanás
Csütörtök, 2019. július 18., 01.54
Jókai Anna balesetet szenvedett Aradon

„Csak a szép emlékekkel fogok maradni”

Tegnapi cikkünkben azt írtuk: „Szombattól hétfőig Arad vendége volt a jelenkori magyar irodalom egyik kiemelkedő személyisége, Jókai Anna.” Akkor még nem tudtuk, mi történt hétfőn délelőtt, amikor az írónő férjével, a kocsijukat vezető Kopácsi Sándorral elindult hazafelé.


Arad kijáratánál, a körforgalom közelében autójukba hátulról beleszaladt egy TIR, és annyira megrongálta a kocsijukat, hogy trailerrel kellett Magyarországra szállítani.

Az írónőnek és férjének szerencsére nem lett komolyabb baja. Jókai Annát gyorsan kórházba vitték, ahol nagyon gondosan megvizsgálták, megröntgenezték, de kisebb (a biztonsági öv okozta) horzsolásokon kívül sérülést nem találtak. Az írónő emberségére jellemző, hogy a TIR sofőrjét sajnálta, mert hat hónapra felfüggesztik a jogosítványát, és (az egyébként nagyon udvariasan viselkedő) rendőröknél afelől érdeklődött, nem lenne-e rövidebb út a jogosítvány visszaszerzésére…

A baleset dacára az írónő azzal búcsúzott az őt kísérő aradi vendéglátóktól, hogy csak a szép emlékekkel fogok maradni”.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'