MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.10

Családban élni jó!

Ezzel a szlogennel indítják idén a szervezők – Aradi Polgármesteri Hivatal és a Municípiumi Kulturális Központ – az ötödik alkalommal sorra kerülő Családi napot, melyet a család világnapja alkalmával tartanak május 18-án, pénteken.

A család világnapját 1994 óta május 15-én ünnepeljük hivatalosan, ekkor nyilvánította az ENSZ a család világnapjává ezt a napot. Célja, hogy a figyelem a családra és annak a társadalomban elfoglalt helyére irányuljon, hiszen erre épül a társadalom.

Aradon idén ötödszörre hívják a család apraját és nagyját, hogy unokától nagymamáig az egész család egy tartalmas délutánt eltöltsön a szabadban, a friss levegőn.

Május 18-án, pénteken 16 órától a mikelakai sportcsarnok közelében fekvő gyermekparkba (Aventura Voinicilor) várják a családokat gyerekestől, a szervezők színes programot ígérnek: lesz zene, tánc, festés, kreatív műhely, kézművesfoglalkozások, sporttevékenységek, báb előadás a legkisebbeknek, és mindenféle verseny.

A kulturális műsort a Sabin Drăgoi Művészeti Líceum és az Aradi Gyermekpalota zene- és tánc szakos tanulói biztosítják, az Aradi Bábszínház Az öregasszony lánya és öregapó lánya (Fata babei şi fata moşneagului) című bábszínházzal érkezik a helyszínre.

A szervezők ígérik, hogy minden gyermek, aki részt vesz a Családi napon ajándékot kap!

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'