Szombat, 2018. október 20., 12.35
Előrehozott választások Hunyad megyében

Családban maradt

Vasárnap Hunyad megye két településén szerveztek előrehozott választást, miután Lupény és Felsőszálláspatak tavaly megválasztott polgármesterei lemondtak tisztségükről egy-egy szenátori, illetve képviselői mandátum fejében.

Lupényban a leadott voksok 38 százalékával Lucian Resmeriţă, PSD-s jelölt nyerte el a polgármesteri széket. A frissen megválasztott elöljáró testvérének, az időközben szenátorrá lett Cristian Resmeriţának a helyét veszi át a város élén. Korábban 16 esztendeig apjuk, Cornel  Resmeriţă töltötte be e tisztséget. Ilyen családi hagyománnyal nem meglepő, hogy Lucian Resmeriţă több mint 1300 szavazattal körözte le a PRM jelöltjét, valamint a hasonló támogatást elnyerő PNL-s polgármesterjelöltet, Cristian Ioan Roşut.

A PSD amúgy teljes győzelmet aratott Hunyad megyében a június 11-i előrehozott helyhatósági választáson.  A párt felsőszálláspataki polgármesterjelöltje, Ioan Vlad abszolút többséget szerzett, magáénak tudva a leadott voksok 56 százalékát. A PNL jelöltje közel 270 szavazattal kevesebbet kapott, az ALDE jelöltje pedig 85 voks birtokában labdába sem rúghatott. Az új polgármester itt Sorin Marica, tavasszal megválasztott elődje helyét veszi át, miután utóbbi képviselői mandátumot szerzett.

A választási kedv lényegesen különbözött a két Hunyad megyei településen. Lupényban a szavazati joggal rendelkezők 35,01 százaléka járult az urnához, Felsőszálláspatakon viszont 77,87 százalékos volt a jelenlét – tájékoztatott a megyei választási iroda.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'