JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 25., 16.52

Csomagosztással ünnepeltek Pécskán

Megbeszélték közös dolgaikat
Megbeszélték közös dolgaikat

Másfél évtizednyi hálás együttműködésről emlékezett meg szombat délelőtt Pécskán a város vezetősége és a Máltai Szeretetszolgálat aradi szervezete. Az aradi vendégeket a városházán Antal Péter alpolgármester fogadta.

A küldöttséget Farkas Viktória elnök vezette, akit elkísértek a Máltai Szeretetszolgálat három, németországi partner-egyesületének képviselői is: jelen volt Katharina Schwartz, a Rumänienhilfe Herzogenrath Egyesület elnöke, valamint Schifzer Egidius tanár és Helmut Engels, akik rendszeresen és lelkesen támogatták az elmúlt időszakban a máltaiak tevékenységét úgy az aradi székhelyen, mint Pécskán és Tornyán. Ez alkalomból Antal Péter alpolgármester, eddigi tevékenységük elismeréseként díszokleveleket nyújtott át a németországi partnereknek, majd egy kellemes beszélgetés során taglalták az eddigi, fontosabb eseményeket, egyeztették a jövőbeli terveket.

S ha már Pécskán jártak, helyben négy, Tornyán pedig két szegény családot látogattak meg, akiknek a közelgő húsvét alkalmával ajándékcsomagokat nyújtottak át. De hasonló kedvességben, figyelmességben részesültek a pécskai szociális otthon lakói is.

A szombati esemény, látogatás helyi, fő szervezői voltak Andronie Erzsébet tanárnő és Fekete Erika tanítónő, akik évek óta tevékenykednek a Máltai Szeretetszolgálatnál.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'