JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 17.08
Távfűtési gondok Déván

Csövesek

Komoly problémával szembesül a dévai távfűtési vállalat. A hideg szezon közeledésével a Calor elkezdte a tömbházak távfűtési rendszerének ellenőrzését. Mely során kiderült, hogy a tavasz és a nyár folyamán több, mint 500 dévai család lemondott a távfűtésről, az egyéni megoldás javára. Közülük nem mindenki járt el a törvényes úton: egyes esetekben a távfűtési rendszerről való lekapcsolás során azonban az egész tömbház távfűtési rendszeréből kiürítették a folyadékot.

Emiatt a fűtés beindítása alighanem késik Déván, vélik a Calor távfűtési vállalat illetékesei. Akik ráadásul dühösek a lecsatlakozók felelőtlenségére: egy részt, hogy nem értesítették a távfűtési vállalatot, ahogy kellett volna, másrészt az egész rendszer kiürítésével szomszédjaiknak okoztak problémát.

A Calor illetékesei szerint ott, azoknál a tömbházaknál, ahol a távfűtési rendszer pecsétjeit engedély nélkül törték fel a folyadék kiürítése végett, a lakótársulatot büntetik meg. Pontosabban a lakótársulat kell kifizesse az egész rendszer újbóli feltöltésének költségeit.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'