Kedd, 2018. december 11., 20.25
Nagyváradi M.M. Pódium Színház

Csuba Ferke táltos, kincslátó a Jelen Házban

Csuba Ferke táltos, kincslátó a Jelen Házban
Csuba Ferke táltos, kincslátó a Jelen Házban

Az Aradi Magyar Színház szervezésében a 2017–2018-as évadban a Nagyváradi M.M. Pódium Színház december 8-án 18 órától a Jelen Ház nagytermében bemutatja a Csuba Ferke című előadást.

 

„Megjöttek a csökmői sárkánygúzók!… mondják ma is, vagy: Mikor húzzák már ki azt a sárkányt?
Dél-Biharban mindenki ismeri ezeket a mondatokat, de Magyarország-szerte hallottak a csökmői sárkányhúzásról. Napjainkban is megszervezik a csükműiek a sárkányhúzó fesztivált.

Előadásunkkal emléket állítunk ennek az „eseménynek”… Zenés, táncoz műsorunk szövegét Kurucz Miskának köszönhetjük, aki néhai debreceni diákként saját magát is beleírta az előadásba.
Sok humor, játék szórakoztatja a nézőt hiszen senki nem tudja azt, hogy pontosan hogy volt, de szerintünk így is történhetett volna…

A csökmői fogadóban játszódik a történet Csuba Ferenc táltos, kincslátó vezetésével. Beavatja a falu népét, fiatalokat, gyermekeket, felnőtteket, sőt az előadás nézőit is a sárkányhúzás rejtelmeibe. Legyenek vendégeink, társaink a játékban!”

Meleg Attila

 

Jegyek elővételben kaphatók a Jelen Könyvesboltban, egy jegy ára 15 lej (illetve a három előadásra bérletet váltók számára 10 – a bérlet ára 30 – lej).

A bérletesek januárban és márciusban láthatják A sörmester és A liget…című előadásokat.

 

Jegyet, illetve bérletet a Jelen Könyvesboltban (nyitva tartás: hétfőn és szerdán 10–13, kedden 12–16, csütörtökön 13–17, pénteken 10–16 óra között) lehet váltani.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'