MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 00.00

Dagad a taxisbotrány, bírságokat osztanak a rendőrök

Taxisok tiltakozó felvonulása a temesvári Városháza előtt Fotó: C. Duma
Taxisok tiltakozó felvonulása a temesvári Városháza előtt Fotó: C. Duma

A szombat éjjel kitört „taxisháború” áldozatokat szed a temesvári taxisofőrök körében: a rendőrök 45 taxist bírságoltak meg testi sértésért és csendháborításért. Vasárnap a taxisok egy spontán tiltakozó akcióban vettek részt, végigvonulva a városon, de ez sem maradt következmények nélkül.

Az Uberes sofőrökkel megvívott ütközet nyomán vasárnap a taxisofőrök a Dan Păltinișanu Stadion parkolójában gyülekeztek, majd taxis felvonulást szerveztek Temesvár utcáin. A taxisofőrök az Uber taxis szolgáltatás ellen tiltakoztak, amely szerintük tisztességtelen versenyhelyzetet teremtett a városban. A tiltakozó taxis felvonulásnak több mint 100 résztvevője volt.

A rendőri kísérettel lezajlott, de engedély nélkül megszervezett tiltakozás nem maradt következmények nélkül: a rendőrök felírták a résztvevők rendszámát és 500-5000 lej közötti bírságokat osztottak ki a taxisofőröknek az engedély nélküli tiltakozó megmozdulásban való részvételért, a forgalom akadályozásáért és nyilvános uszításért.

A taxisok a bírósághoz akarnak fordulni, mert úgy vélik, hogy az Uber taxis szolgáltatás törvénytelen és tisztességtelen versenyhelyzetet teremt a városban a személyszállítás területén.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'