MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 08.56

Derékba tört emelődaru

Derékba tört emelődaru
Derékba tört emelődaru

Szerdán délután, munka közben derékba tört a temesvári Gyermekkórház új szárnyának építésén dolgozó emelődaru. A daru vízszintes karja leszakadt a helyéről és rázuhant az épület tetejére. Egy kisebb darab a Szakszervezetek Háza irányában leesett, a kar nagyobbik része a félkész kórházépület tetején maradt, bizonytalan helyzetben. A munkabaleset következtében szerencsére senki nem sérült meg.

Mihai Gafencu doktor, a Gyermekkórház szóvivője szerint az emelődarut egy másik cégtől bérelte az építkezési vállalat. A daru leszakadt karját csak egy másik emelődaruval lehet eltávolítani a kórházépület tetejéről. A tűzoltók ideiglenesen korlátozták a közlekedést az utcában.

A Gyerekkórház új épületszárnyát eredetileg a Prompt cég kezdte építeni, de miután fizetésképtelenné vált, a Sulfatim vállalat folytatja az építkezést.

Dan Diaconu temesvári alpolgármester szerint a munkálatok előrehaladtak és volt rá remény, hogy jövő nyáron átadják az új kórházépületet. A munkálatok közel 40 millió lejbe kerülnek, az eredeti átadási határidő 2016 májusában lejárt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'