MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.18

Dévai diákok az érdi Szepes Gyula központ kiállításán

Dévai diákok az érdi Szepes Gyula központ kiállításán
Dévai diákok az érdi Szepes Gyula központ kiállításán

Az érdi Szepes Gyula Művelődési központ rajzpályázatán sikeresen szerepeltek a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjai. Magyarország határain túlról is érkeztek jelentős számban pályázatok, melyeknek témája az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményei voltak. A rajzokat modern ábrázolásmód jellemezte, ebben a dévai diákok rajzai sem jelentettek kivételt.

A diákok műveikkel több helyre is nyújtottak be pályázatot, az érdi Szepes Gyula központ értékelte leginkább a rajzokat. Közel 300 pályázat érkezett be, melyből 130-at állítottak ki a Szepes Gyula Művelődési Központ előterében. Az oklevelet a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgatója, Kocsis Attila Levente adta át a díjazottak részére. A pályázók a 170 évvel ezelőtt történt eseményeket összekötötték a kor modern technikájával, így a rajzokon a korunkat idéző jelképek közül a mobiltelefon, az internet és a szelfi is helyet kapott. A diákok a kreativitásukat is megmutatták, hiszen elvont fogalmakat voltak képesek rajzzá alakítani. „A rajzokon megjelenítették a Facebook, a Twitter, az Instragram és a Youtube témáit is” – fogalmazott Regős Ágnes, a zsűri elnöke. A kiállított munkákat a bírálók három korcsoportban értékelték. 

II. helyezést ért el a dévai Gergely Verona 10. osztályos diákunk, aki oklevelet és tárgyjutalmat kapott. Emellett a zsűri a következők munkáját állította ki a kiállításon: Oprisa Szilvia, Lengyel Ágnes, Gáspár-Barra Márton, Varró Richárd Csaba, ők emléklapot vehettek át. 

Gratulálunk diákjainknak!

 

Virág Ádám Petőfi-ösztöndíjas


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'