Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 16.29

Déván a Lovagias ügy

Koltai Róbert és Vándor Éva, Jászai Mari-díjas színészekkel a főszerepben érkezik Dévára, Hunyady Sándor Lovagias ügycímű vígjátéka, Gaál Ildikó rendezésében. Az 1935-ben megírt tragikomédiát már több feldolgozásban láthatta a közönség a színpadon és a filmvásznon is. A történet a kisember esendőségét mutatja be, a nős, de titkárnőjébe titkon szerelmes Virág úr példáján keresztül, valamiféle megoldást is keresve a szerelmi háromszögben.

A Lovagias ügy-et idén a meglehetősen fiatal (2012-ben alakult) salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulata vitte újra színre – zenés változatban. A Magyar Kultúra Napján tartott ősbemutató nagy sikert aratott. A társulat az idei év folyamán számos magyarországi színházba vitte el az előadást.

Déván október 24-én, csütörtökön délután 19 órától kerül bemutatásra a darab a Drăgan Muntean Művelődési Ház nagytermében. A belépő 20 lej. Jegyek elővételben a Téglás Gábor Elméleti Líceumban, a Nyugati Jelen napilap dévai szerkesztőségében, illetve a történelmi magyar egyházaknál kaphatók .

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'