JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.57

Diákok munka nélkül

Azok a resicabányai diákok, akik az elmúlt évek során a nyári nagyvakáció alatt munkát kerestek és találtak, idén ezt nemigen tehetik meg. A gazdasági válság miatt egyre több cég számolja fel tevékenységét, csökkenti munkásainak számát.

Azok a cégek, amelyek diákokat alkalmaznak vakáció idejére, minden alkalmazott diák után havonta az országos minimális bruttó jövedelem 50 százalékának megfelelő „segítséget” kapnak. Carla Goaga a Megyei Munkaelosztó Hivatal szóvivője szerint az említett juttatást az érintett cégeknek kérniük kell. Az alkalmazást követő 30 napon belül egyezményt ír alá a munkáltató a Megyei Munkaelosztóval, az említett összegeket pedig a munkanélküli alapból kaphatja meg a cég. Évente mindössze 60 munkanapra igényelhető az említett juttatás. Amennyiben különbség van a juttatás és a fizetés összege között, azt a munkáltatónak saját alapból kell fedeznie.

Noha az állam segíteni igyekszik fiataljainknak, a cégek mégis egyre kevesebb tanulót és diákot alkalmaznak a nyári vakációban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'