https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 23.41

Didergő diákok Petrozsényban

Didergő diákok Petrozsényban
Didergő diákok Petrozsényban

Távfűtés hiányában négy napja zúzmarás osztályokban dideregnek a petrozsényi diákok. Egy kicsit kampányízűnek tűnik a zsilvölgyi távfűtés-szolgáltató megszorító intézkedése, amelynek nyomán egyszerűen elzárta a fűtést Petrozsényban – nyilatkozta tegnap Tiberiu Iacob Ridzi, polgármester.

A zsilvölgyi város elöljárója belátja, hogy a lakosság képtelen tartani a lépést a hatalmas fűtésszámlákkal, és valóban jelentős elmaradások vannak ilyen téren, de önkormányzati szinten igyekeztünk pótolni ezt és tavaly is 85,9%ában törlesztettük az elmaradásokat a Termoelectrica felé.

– Nem értem, miért nem lehetett még két-három hetet fűteni legalább az iskolákat, hiszen ezek jó része napirenden van a fűtésszámlák fizetésével. A kinti hőmérséklet pedig még nem teszi indokolttá a fűtés megszakítását. Bár úgy érzem az intézkedés ellenem és a város vezetősége ellen irányul, sajnos a szenvedő alanyok éppen a gyermekek, akik fagyos osztályokban kényszerülnek tanulni – állítja Ridzi.

Gheoghe Berca, a petrozsényi távfűtés-szolgáltató vállalat igazgatója azonban úgy véli nem volt más megoldás. Le kellett állítani a fűtést, mert már 10,3 millió lejes tartozás gyűlt fel a lakosság, a cégek és az önkormányzat részéről és ezt nem tudjuk tovább vinni a vállunkon. Ráadásul a lakosságnak osztott szén-jegyek, szintén késve jutnak el hozzánk, ezért gyakran ezek értékét is pénzben kell megelőlegezezni a parosényi hőerőműnek – állítja Berca, azzal mentegetőzve, hogy már hetekkel ezelőtt felhívta az érintettek figyelmét, hogy a melegítést el fogják zárni. Véleménye szerint a megyei tanácsnak kellett volna közbelépnie és kihúzni a petrozsényiakat a pácból, de ennek fő akadálya valószínűleg tényleg a közelgő kampány volt.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'