JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 12.21
Hét Vár Erdély Kupa 2019

Dobogón a dévai íjászok

Dobogón a dévai íjászok
Dobogón a dévai íjászok

Nagy volt az öröm a napokban a néhány hete alakult dévai íjászklubban, melynek három ifjú íjásza dobogós helyezést ért el a Hét vár Erdély Kupa 5. fordulóján. Az Arad megyei Székeseranyág közelében fekvő Kaszója tábor területén megrendezett versenyre az ország minden sarkából érkeztek íjászok. A gyermekkategóriában a dévai versenyzők vitték a pálmát. Fazakas Noémi, aki egyéves íjászmúlttal a háta mögött már veteránnak számít a csapatban, ezúttal is első díjat nyert a vadász reflexíj kategóriában. A néhány hete edző Zöldi Bernadett pedig második lett a versenyen. Dinu Eduard a fiúk sorában szintén második helyezést ért el.

Nagyon büszkék vagyunk a dévai kis íjászpalántákra – mondta örömmel Fazakas Albert, a dévai íjászklub vezetője, megerősítve, hogy szeptembertől folytatódik a klub tevékenysége, kedden és csütörtökön délután lesznek a rendszeres edzések, péntek délutánonként pedig  azok számára tartanak foglalkozást, akik kezdőként ízlelgetnék az íjászatot.

A következő országos megmérettetésre Nagyszebenben kerül sor, szeptember utolsó hetében, az országos íjászföderáció szervezésében. A dévai ifjak erre is komolyan készülnek, kitartást és sok sikert kívánunk nekik!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'