JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 24., 05.19
Volt értelme szóvá tenni

Dr. Barabás Béla síremlékét rendbe teszik, de…

Dr. Barabás Béla egykori magyar politikus síremlékén derékig ér a gyom
Dr. Barabás Béla egykori magyar politikus síremlékén derékig ér a gyom

A Nyugati Jelen szombat-vasárnapi számában Kerül-e gazdája dr. Barabás Béla síremlékének? címmel képes beszámolót közöltünk Arad és az erdélyi magyarság egyik kiemelkedő személyiségének, dr. Barabás Béla magyar országgyűlési, majd román parlamenti képviselő és szenátor síremlékének lesújtó állapotáról. Szombaton reggel telefonon keresett meg Szűcs Gábor síremlékkészítő vállalkozó, aki néhány évvel ezelőtt díjmentesen felújította a mikelakai temetőben található honvédek síremlékét. Nos, Szűcs Gábor elmondta: a temetőirodán utánanézett dr. Barabás Béla síremlékének. Az tulajdonképpen 5 sírhelyből álló sírkert, aminek a bérleti díját 2016-ig bizonyos dr. Nagy László fizette, aki viszont nem adta meg a címét, ezért könnyen meglehet, hogy külföldi. 2016 óta azonban senki nem fizeti a sírkert bérleti díját, ami 7 évre mintegy 1100 lej. Az összeget Szűcs Gábor is kiegyenlítené, de ildomos lenne, ha nem magánszemély, hanem egy hivatalosan bejegyzett civilszervezet vállalná.

Maga viszont felvállalja, hogy a tél beálltáig ingyen felújítja a sírkert emlékműveit, sőt ki is takaríttatja a sírkertet.

Tehát tisztelt magyar civilszervezetek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a múlt emlékeinek őrzése, a labda az önök térfelén van, ugyanis lesz, aki felújítja és kitakaríttatja, már csak arra van szükség, aki hivatalosan magára vállalja dr. Barabás Béla sírkertjének az adminisztrálását. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'