https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 16., 23.19

Egészségügyi gondok Petrozsényban

Hunyad – Jelentős orvoshiánnyal szembesül a petrozsényi kórház: senki sem akar a Zsil völgyébe menni. A tavalyi év második felében két versenyvizsgát hirdettek meg szemorvos, fül-orr-gégész, pszichiáter, radiológus, illetve laboratóriumi állások betöltésére, azonban egyetlen jelentkező sem akadt, ismertette a helyzetet a kórház vezetősége. A legnagyobb a gond mégis a sürgősségi osztályon. A normális működéshez további négy orvosra lenne szükség, s az eddigi tapasztalat nem biztató – a jelek szerint valamilyen kedvezményt kellene nyújtani a Zsil-völgyi szakorvosi állások népszerűbbé válásához.

Nemcsak az orvoshiány jelent gondot, hanem a véradók számának csökkenése is. Jóllehet korábban a bányászokat a legmegbízhatóbb véradóknak tekintették, s a Zsil völgyében e téren sokkal jobb volt a helyzet, mint másutt, tavaly közel egyharmaddal, 2900-ról olyan 2000-re csökkent a véradók száma 2006-hoz képest.
A petrozsényi kórház illetékesei szerint a visszaesés arra vezethető vissza, hogy a bányavállalat nem fizeti többé a véradásért járó szabadnapot. A véradásért továbbra is 50 lej értékű élelmiszerjegyet adnak.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'