MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 02.48

Egy 40 év körüli nagyenyedi férfi meghalt az újinfluenza következtében

Egy 40 év körüli nagyenyedi férfi meghalt az újinfluenza következtében, jelentették be hétfőn a Fehér megyei egészségügyi hatóságok, hangsúlyozva, a férfinak más betegségei is voltak.

Dr. Cristina Galoş, a Fehér Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője a MEDIAFAX tudósítójának elmondta, a férfi a múlt hét végén halt meg, miután már több mint két hete feküdt a marosvásárhelyi Egyetemi Kórházban.

Galoş elmondta, a laborvizsgálatok hétfőn megerősítették, hogy a férfi a H1N1-vírussal való fertőzés nyomán halt meg, de az influenzán kívül más betegségekben is szenvedett.

A szóvivő szerint a 40 éves körüli férfi nagyenyedi volt. A férfit az év elején vitték be a Fehér Megyei Kórházba, ahonnan átutalták a marosvásárhelyi Egyetemi Kórházba.

Fehér megyében eddig 81 újinfluenza-esetet regisztráltak, hat személy pedig meghalt a vírus okozta szövődmények következtében.

A megyében több mint 16 ezer személy oltatta be magát a H1N1-vírusa ellen, több ezren az utóbbi napokban döntöttek az immunizálás mellett.

Mediafax

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'