Kedd, 2018. október 23., 18.48

Egy 40 év körüli nagyenyedi férfi meghalt az újinfluenza következtében

Egy 40 év körüli nagyenyedi férfi meghalt az újinfluenza következtében, jelentették be hétfőn a Fehér megyei egészségügyi hatóságok, hangsúlyozva, a férfinak más betegségei is voltak.

Dr. Cristina Galoş, a Fehér Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője a MEDIAFAX tudósítójának elmondta, a férfi a múlt hét végén halt meg, miután már több mint két hete feküdt a marosvásárhelyi Egyetemi Kórházban.

Galoş elmondta, a laborvizsgálatok hétfőn megerősítették, hogy a férfi a H1N1-vírussal való fertőzés nyomán halt meg, de az influenzán kívül más betegségekben is szenvedett.

A szóvivő szerint a 40 éves körüli férfi nagyenyedi volt. A férfit az év elején vitték be a Fehér Megyei Kórházba, ahonnan átutalták a marosvásárhelyi Egyetemi Kórházba.

Fehér megyében eddig 81 újinfluenza-esetet regisztráltak, hat személy pedig meghalt a vírus okozta szövődmények következtében.

A megyében több mint 16 ezer személy oltatta be magát a H1N1-vírusa ellen, több ezren az utóbbi napokban döntöttek az immunizálás mellett.

Mediafax

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'