Vasárnap, 2018. április 22., 11.40
Csütörtöktől enyhül a hideg

Egy ember halálra fagyott

Szerdán Déván ismét több órán át esett a hó
Szerdán Déván ismét több órán át esett a hó

Tegnapra virradó éjszaka öt Hunyad megyei személyt mentett meg a fagytól a járőrszolgálat.

Hunyad megyében kereken egy hete, január 5-én érkezett meg az igazi tél, hóval, faggyal és január 8 óta sárgakódos fagyriadó alatt áll a megye, a rendkívül alacsony, -23 C-fokig csökkenő hőmérséklet miatt.

– Az ISU-alkalmazottak a megyei rendőrséggel és csendőrséggel karöltve folyamatosan járőröznek a megyében. Tegnap éjjel 296 járőr rótta az utcákat, öt személyt szedve össze a Zsil-völgyi településeken, illetve Brádon. Közülük négyet hidegsokkos állapotban szállítottak a kórházba, egy személy pedig a fagy beállta óta kialakított sürgősségi szállásra került. Január 8-tól összesen 17 személyt szállítottak e sürgősségi szállásokra és több tucatnyian kerültek kórházba. A járőröző csendőrök kedden Brádon egy súlyos fejsérülést szenvedett, hipotermiás férfit találtak egy magánház udvarán. És szintén kedden délután bukkantak rá egy vulkáni fűtetlen barakkban egy 50-60 év körüli férfire, aki halálra fagyott – közölte Anemona Doda ISU-szóvivő. 

A szokatlanul cudar hideg miatt az elmúlt napokban több Hunyad megyei tanintézményben függesztették fel az oktatást. – Csütörtökön már csak négy iskolában szünetel a tanítás: egy lupényi, egy vulkáni, egy banicai és egy alsónyiresfalvi (Lunca Cernii) tanintézményben – közölte tegnap dr. Máté Márta főtanfelügyelő-helyettes.

A meteorológiai előrejelzések szerint csütörtöktől enyhül a hideg, a nappali órákban fagypont köré emelkedik a hőmérséklet. Hajnalonta azonban még -15 C-fokra is lehet számítani. A tél tehát még tart, és további havazás is várható a napokban.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas