Szombat, 2018. június 23., 07.48

Egy új tanév, mérföldkő és megmérettetés...

A legkisebbek az első sorokban foglaltak helyet
A legkisebbek az első sorokban foglaltak helyet

A Nagyzerindi Tabajdi Károly Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén a fenti vezérfonalak mentén fogalmazódtak meg a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat, egybegyűlt családtagokat köszöntő gondolatok.

Dénes József lelkipásztor igei bevezetőjében kért áldást a 2017/2018-as tanév munkájára. A Bibliából olvasott rész emlékeztetett minket arra, hogy mindenki megmérettetik, ezért igyekezzünk úgy élni és dolgozni, hogy tiszta lelkiismerettel és emelt fővel állhassunk a megmérettetéseken.

Simándi Sándor polgármester, miután tolmácsolta az Arad Megyei Tanács iskolakezdésre megfogalmazott gondolatait és terveit, az indulás, a start fontosságát hangsúlyozta. Mert a sikerhez nagyon fontos, hogy miként sikerül elstartolni. Mint mondta, később is lehet korrigálni, de az első lépések meghatározók.

Szilágy Ildikó igazgatónő, kapcsolódva az előző gondolatokhoz, köszöntő szavai után azokhoz fordult, akik először lépték át ezen a napon az iskola küszöbét: az előkészítő osztályosokhoz. Hiszen számukra meghatározók az első napok, hetek élményei. A „kicsik” be is mutatkoztak, elmondták búcsúzó verseiket a színpadon, hadd lássa mindenki: ki mernek állni a megtelt művelődési ház közönsége elé, hogy mindenki lássa, bátran indulnak az iskolába!

A gyerekekhez intézett szavak után a tantestület régi- és új tagjait köszöntötte. Megerősítette őket abban, hogy bár gyakran tapasztalunk hiányosságokat a rendszerben, tankönyvekben vagy azok nemlétében és még sorolhatnánk, a legfontosabb dolgok a mi kezünkben vannak. A tanórákon, iskolai programokon, a lelkesedésünkön, a minőségi munkán, a szülőkkel való együttgondolkodáson múlik, hogy a gyerekek jól érzik-e magukat az iskolában.

Az igazgató és a polgármester úr is örömmel hívta fel a figyelmet: több évtizede először indul hosszított programú óvodai csoport Nagyzerinden. Mint mondták, sok feltételnek kellett teljesülnie ahhoz, hogy sikerüljön ez a régi terv. A Nagyzerindi Polgármesteri Hivatal korszerű ágyakkal és ebédlővel szerelte fel a termet, ahol két szakképzett óvónő neveli az apróságokat.

A biztató szavak és a megvalósuló tervek hallatán bizalommal kezdjük az új tanévet. Folyton megújuló erőt és sok örömet kívánok a kollégáknak, hogy támogassuk a ránk bízott gyermekeket a mérföldkövek és a megmérettetések között.

Kép és szöveg:

Szilágyi Ildikó iskolaigazgató

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'