Vasárnap, 2018. december 16., 19.11

Egyetemi fogászati klinikát avatott a Goldiş

Egyetemi fogászati klinikát avatott a Goldiş
Egyetemi fogászati klinikát avatott a Goldiş
Tegnap kora délután ünnepélyes keretek között adták át hivatalosan az aradi Vasile Goldiş Nyugati Egyetem Orvostudományi Karának fogászati klinikáját. Az Aurel Vlaicu lakónegyedben, a Călăraşilor utca 3. szám alatt éppen három évtizeddel ezelőtt működésbe helyezett, eredetileg fogászati klinikának szánt, majd általános orvosi rendeltetést is ellátó épületet az aradi magán egyetemnek sikerült megvennie, majd 20 millió új lejért teljesen felújítania annak érdekében, hogy a fogászati képzésben részesülő egyetemi hallgatóknak az elméletin túl hathatós gyakorlati képzést is nyújthassanak.


Mindezen túl az egyetemi hallgatóknak ingyenes fogorvosi kezelést, a megyeközpont nyugdíjasainak ezen túl akár ingyenes protézis készítését is felkínálnak. A tegnapi avatón Aurel Ardelean rektor az új létesítmény fontosságáról beszélt, Călin Mancaş, a fogászati képzésért felelős prodékán a klinika műszaki lehetőségeit ismertette, Ion Nicolaiescu, a klinika igazgatója, az egész felújítás felelőse pedig az avató ünnepség részvevőit végig vezette a legkorszerűbben berendezett előadó és kórtermeken.

Természetesen, nem hiányozhatott az egyházi áldás sem, amit Timotei Seviciu román ortodox megyéspüspökkel az élen még két pap végzett el.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'