JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 17.43
Hunyad megyében három esetben igazolták az influenzát

Egyharmados növekedés

Hunyad megyében idén három személy esetében mutatták ki az influenzavírus jelenlétét – közölte tegnap a megyei közegészségügyi igazgatóság szóvivője. Elmondta: a január 21–27. közötti időszakban 1617 személyt diagnosztizáltak vírusos légúti megbetegedéssel, közülük 557 esetben fordult a betegség tüdőgyulladásba és 205 személy szorult kórházi kezelésre. E statisztikák a tavalyi év hasonló időszakához képest átlagosan 30 százalékos növekedést mutatnak.

A fent említett személyek körében 18 esetben merült fel az influenza gyanúja. Az eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján 3 személynél mutatták ki az influenzát. Egy pácienst a dévai kórházban kezelnek AH1N1-vírussal, egy 8 éves kisfiút A típusú influenzával szállítottak a temesvári klinikára, egy további, krónikus betegségben szenvedő páciensnél az AH3 típusú vírust mutatták ki. Őt a vajdahunyadi kórházban kezelik. További 5 személy esetében a laborvizsgálatok cáfolták az influenza-jelenlétre vonatkozó feltételezést. 10 páciens laboreredménye pedig még nem jött meg. Az influenzával diagnosztizált 3 Hunyad megyei beteg közül egy sem volt beoltva.

A Hunyad megyei DSP jelentése szerint idén 24540 személyt oltottak be influenzaelleni oltással, kimerítve a megyének kiutalt teljes tartalékot. Tekintettel a vírusok fokozott terjedésére, a közegészségügyi igazgatóság további 5980 oltásadagot igényelt a minisztériumtól, hiszen tavaly is 30 597 adag oltás fogyott el a megyében.Az igényelt oltásmennyiség azonban egyelőre nem érkezett meg – közölte tegnap dr. Cecilia Birău DSP-szóvivő.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'