50%-os árzuhanás
Vasárnap, 2019. július 21., 05.20

Egységes belépőárak a vajdahunyadi várnál

A vajdahunyadi vár. Egyre inkább kincsesbánya az önkormányzati kassza számára
A vajdahunyadi vár. Egyre inkább kincsesbánya az önkormányzati kassza számára

Idén egységes lesz a belépők ára a vajdahunyadi várnál. A felnőttek 30 lejt, a nyugdíjasok 15 lejt, a diákok pedig 7 lejt fizetnek időszaktól függetlenül. Vagyis a nyári tarifák az egész évre érvényesek lesznek, ezt szavazta meg a helyi tanács legutóbbi ülésén.

Eddig a belépők ára differenciált volt időszaktól függően. A felnőttek belépőjegye csupán májusban, júniusban, júliusban és augusztusban került 30 lejbe, a téli szezonban (november, december, január és február) csak 20 lejt kellett fizetniük, a tavaszi és őszi hónapokban pedig 25 lejt.

Az önkormányzat a vár növekvő népszerűsége miatt döntött az áremelés mellett. 2018 alighanem újabb csúcsot döntött látogatottság szempontjából, az előzetes adatok szerint a jegyet váltó turisták száma eléri a 350 000-t, míg 2017-ben 335 000-en voltak.

Ugyanakkor a helyi tanács jóváhagyta a bérleti tarifákat is, melyek szerint a várban lévő kápolna használata óránként 1100 lejbe kerül, a privát ceremóniákra használt várterem óránként 1600 lejbe, a huszárok udvara pedig 1100 lejbe. A három helyiséget főleg esküvőkre és egyéb családi jellegű ünnepségekre szokták bérbe venni azok az érdeklődők, akik hajlandók zsebükbe nyúlni.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'