Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 19.27

Együttműködés a munkaerő foglalkoztatásban

Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat – EURES – együttműködési hálózat, amelynek célja, hogy elősegítse a munkavállalók szabad áramlását az EU tagállamaiban.

A hármas feladatot – tájékoztatás, útmutatás, állásközvetítés – betöltő információs közvetítési rendszert az Európai Bizottság koordinálja.

A néhány nappal ezelőtt Temesváron megtartott munkamegbeszélés résztvevői – a határon átívelő régiókban működő romániai és magyarországi munkaerő-foglalkoztató ügynökségek képviselői – éppen azért gyűltek össze, hogy az EURES-hálózat keretében megtegyék az első lépéseket a munkaerő szabad áramlását biztosító együttműködés kiépítésében. A találkozón a Szatmár, Bihar, Máramaros, Temes, Kovászna és Hargita megyei ügynökségen, valamint a bukaresti országos ügynökségen (ANOFM) kívül részt vett az Arad Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség osztályvezetője, Adriana Şoneriu. Magyarországról Békés, Bács-Kiskun-Szolnok megye képviseltette magát, de Budapestről is érkeztek szakemberek.  

Az aradi munkaerő-foglalkoztató ügynökség szempontjából az első és egyik legfontosabb lépés mindazoknak a román munkaadóknak a kiválasztása az adatbázisból, akik érdekeltek abban, hogy magyarországi munkavállalókat alkalmazzanak, lehetőleg a határ menti övezetből. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az érdekelt cégek mielőbb jelentkezzenek az ügynökségen az állásajánlatokkal. Az ajánlatok felkerülnek az EURES internetes oldalára, ugyanakkor az AJOFM a magyarországi kollegákkal kialakított közvetlen kapcsolatok révén is népszerűsíti azokat. Bővebb információk kérhetők a 0257/254129-es telefonszámon vagy az ügynökség Călugăreni utcai székhelyén.

Ugyanitt kell 2008. április 29-éig leadniuk a jelentkezési dossziét azoknak az aradi, Arad megyei álláskeresőknek, akik vendégmunkásként szeretnének dolgozni Németországban. A bonni központból érkezett tájékoztató szerint mezőgazdasági munkásokra, háztartási alkalmazottakra, szállodai dolgozókra, hentesekre, orvosi asszisztensekre, szakácsokra, pincérekre van szükségük. Bővebb információk kérhetők a fenti telefonszámon.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'