Hétfõ, 2019. február 18., 06.27
Déva 24 program

Elektronikus kommunikáció a lakossággal

Elektronikus kommunikáció a lakossággal
Elektronikus kommunikáció a lakossággal
Beindította a Deva 24 elektronikus programot a megyeszékhely önkormányzata. Ahogy elnevezése is mutatja, a programot a nap 24 órájában igénybe lehet venni, számítógépről és okostelefonról egyaránt. A program lényegében a különféle adminisztrációs kérvények online változata. Ha a lakosság valamilyen gondot, megoldandó problémát észlel, nem kell személyesen az önkormányzathoz folyamodnia, hogy papíron írt kérvényt adjon le, megteheti elektronikus változatban is. A kérvény ugyanúgy iktatószámot kap és maximum 30 napon belül válaszolnak rá, az ügy bonyolultságától függően. Könnyebb ügyek esetén még aznap intézkednek, jegyezte meg Florin Oancea polgármester a szerdai bemutatón.

A kérvényeket külön kategóriákba sorolják (köztisztaság, közvilágítás, közszállítás, városrendezés, zöldövezetek stb.), s annak megfelelően továbbítják az önkormányzat megfelelő szakosztályához. A kérvényekhez várostérkép is társul, minden új kérvényt piros színű zászlócskával tüntetnek fel, majd, amikor megoldódott, a zászló színe zölddé változik. Így hát minden kérvényező követni tudja felvetése helyzetét.
Névtelen kérvényeket azonban nem fogadnak el, mivel visszaélésekre vezethetnének. Az első kérvény leadásánál regisztrálni kell, ahol a név és telefonszám mellett az e-mail címet is meg kell adni. Ezek nem lesznek nyilvánosak, csupán a Deva 24 program kezelőihez jutnak, másokhoz nem, jegyezte meg Diana Negruţ programfelelős.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'