JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 08.27

Élénk érdeklődés Krassó-Szörényben

Élénk érdeklődés Krassó-Szörényben
Élénk érdeklődés Krassó-Szörényben

Január 30-án délelőtt 11 órától került sor Resicabányán arra a találkozóra, melyen a magyar állampolgárság iránt érdeklődők kaptak felvilágosítást Kása Zsolttól, az EMNT Temes megyei elnökétől. 

Elmondta, hogy milyen iratokat kell előkészíteni egy-egy személynek, hogyan bizonyíthatja valaki azt, hogy felmenője magyar állampolgár volt, azt, hogy milyen iratokat kell magyarra lefordíttatni. Idősek és fiatalabbak, helybeliek és boksánbányaiak egyaránt érdeklődtek, megfogalmazták kérdéseiket, melyekre választ is kaptak. Mindenki örült annak a bejelentésnek, hogy néhány hét múlva újra eljönnek a Demokrácia Központ munkatársai egy találkozóra, mely alkalommal az űrlapok kitöltésében segítenek, átnézik az előkészített iratcsomókat. Elhangzott az is, hogy aki nem beszéli a magyar nyelvet és szeretne megtanulni, annak szombatonként 10 órától alkalma van ezt megtenni a református templomban.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: katolikusnak / Hétfõ, 2011. január 31., 11.05 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kedves Katolikus!

Nagyon sok katolikus volt jelen tegnap a református templomnál. Minden ember meg volt hívva, a katolikusok is. A reformátusok nem eszik meg a katolikusokat. Nem kell bigott katolikusnak lenni. A régi katolikus református viták a múlt eseményei. Én is többször bemegyek katolikus templomba és nem dől rám a templom.
Hogy mért nem a Magyar Házban tartják az ilyesmit? Azt tőlük kérdezze meg. Az ő feladatuk is lenne, hogy segítsék az embereket, de ők ezzel mit sem törődnek. Magyar órák minden szombaton vannak a református parókián. Minden magyarul tanulni akaró katolikus is bekapcsolódhat.
Hozzászólt: csakígyhalkan / Hétfõ, 2011. január 31., 09.12 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Miért nem a Magyar Házban tartják az ilyesmit, ahol mi, katolikusok is ott lehetünk? És ki tude magyarórákat tartani a városban?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'