Fresh Corner
Csütörtök, 2019. április 25., 11.42
Beszélgetés Komlósi Róbert alpolgármesterrel

Élénkülő sportélet Nagyzerind Községben

Komlósi Róbert alpolgármester reménykedik a magyar bábukkal folytatott biliárdjáték hazai térnyerésében
Komlósi Róbert alpolgármester reménykedik a magyar bábukkal folytatott biliárdjáték hazai térnyerésében

A Nagyzerind községbeli sportélettel Komlósi Róbert alpolgármester foglalkozik, az elmúlt szombaton lezajlott Ibolya évzáró bál alkalmával a témában elbeszélgettünk.

– A községben különlegességnek számítanak a biliárdversenyek. Azok folyatódnak-e?

– Valóban különlegességnek számítanak, ugyanis egy békéscsabai MAGAMÉRT (Magyar Gasztronómiai Értékek) Biliárd Klub közvetítésével Magyarországon részt veszünk a másodosztályú bajnokságban. Abban volt nyereség is, vereség is, ami nem számít, hiszen ez tulajdonképpen arról szól, hogy néhány ember kedvtelésből teszi, jó csapatszellem alakult ki. Az idei bajnokság véget ért, de tavasztól folytatjuk.

– Kik vesznek részt a helybeli csapatban?

– Király János a rangidős, de csapattag a volt rendőrünk, Coraş Liviu, Pálóczi Károly, Mădăşiu Flavius, Prentel Bálint, Bányai Gábor, Kolompáti Szabolcs, Márton János, Szász Zsolt, aki Magyarországról jár át, Boros Csaba, Sándor Lajos és jómagam.

– A csapattagság edzésekkel is jár?

– Hetente kétszer, szerdán és pénteken tartunk edzést, de ha minden jól megy, vasárnap is összejövünk. Manapság már a zerindi, de a gyarmati vendéglátó helyeken is biliárdasztal áll az érdeklődők rendelkezésére. A bajnoki meccseket a feketegyarmati Márton János Jean-bárjában játsszuk, de Zerinden is beszereltek egy asztalt a Mátyás Király Sörözőben, tehát van hol gyakorolni.

– Arad megyében van-e még valahol ütőképes biliárdcsapat?

– Erdőhegyen vannak néhányan, akik nagyon szeretik a biliárdot, de nem annyira, hogy csapatba verődve, rendszeresen játsszanak.

– Talán azért, mert idősebbek?

– Nem hiszem, hogy a kor meghatározó lenne, ugyanis a biliárdban az idősebbek a legjobbak. Nekünk is van ilyen tagunk, Sáfár Gyuri bácsi, aki biliárdasztal mellett nőtt fel, de meg is látszik a játékán.

– Magyarországi viszonylatban hogy állnak helyt a nagyzerindiek?

– Nem mondhatnám, hogy a legjobbak vagyunk, de a legrosszabbak se. A középmezőnybe tartozunk. Náluk vannak nagyon jó biliárdosok, akik az országos első osztályban is játszanak. Mivel Romániában nincs a magyar bábus biliárd kategóriában csapat, mi képviseljük az országot. A bábos biliárdversenyekbe Romániát és szeretnénk bevonni. Jó lenne, ha itt is szerveznének hasonló versenyeket, amelyekről az egyeztető tárgyalások folyamatban vannak.

– A biliárdversenyek úgy is felfoghatók, mint egy-két sörrel egybekötött közös szórakozás?

– A biliárdversenyeknek pontosan rögzített szabályai vannak, amelyek kizárják az ittas játék lehetőségét, ugyanakkor a csapatoknak egyenruha viselését is előírják. A mi egyenruhánkon szerepel Nagyzerind Község neve és címere, illetve a Biliárd Club neve, csatlakozva a békéscsabai MAGAMÉRT Biliárd Klubhoz, amelynek az égisze alatt szerepelünk az anyaországi bajnokságban. Egyébként a magyar bábus biliárdversenyeket hungarikumként kívánják bejegyeztetni, ami nagy lökést adna a sportágnak.

– Mi újság a Nagyzerindi Sport Club, vagyis a cselgáncsozók háza táján?

– Téglás Róbert sporttanár vezeti, jelenleg is egy tízfős csapat Temesváron edzőtáborozik. A gyerekek idén is nagyon sok érmet szereztek, olyan versenyeken is, amelyeket országos szinten jegyeznek. Idén Szerbiában is járt 10 sportolónk. Decemberben a sportklub is szervez egy évzáró ünnepséget, természetesen nem akkorát, mint az Ibolya, de mindenképp összefoglaljuk az évi eseményeket és az eredményeket.

– A községi tanács a cselgáncsot is rendszeresen támogatja?

– Az országos szövetség nem fektet kellő hangsúlyt az utánpótlás nevelésre, ezért az önkormányzatnak kell felvállalnia a sportot, jelen estben a cselgáncsot. Olyan értelemben, hogy az utaztatás, a benevezés, illetve a versenyeken való tartózkodás költségeiben segítsünk a szülőknek. Reméljük, a községbeli kultúra, illetve a sport támogatását jövőre is folytatni tudjuk.

– További sok sikert kívánok, köszönöm a beszélgetést!

– Mi köszönjük az érdeklődést!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'