https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Vasárnap, 2019. szeptember 22., 14.57

Elhagyott autók térképe

 
2019. június 10., 17.37
Hétfõ

Online térképen nézhetik meg az aradiak a városban elhagyott, illetve gazdátlan roncsautókat egy új, az aradi önkormányzathoz tartozó helyi rendőrség (Direcția Generală Poliția Locală Arad) révén hétfőn elindított programon keresztül. A térképet a http://www.politialocalaarad.ro/weboldalon lehet tanulmányozni, a „Comunitate” címre kattintva. A térképet napi szinten frissítik, a cím mobiltelefonról is elérhető. Az online térképre kattintó felhasználók egy-egy fényképet találnak a roncsautókról, illetve azt is megtudhatják, hogy mikor kaptak felszólítást az elszállításukra a gépkocsik gazdái.

A rendőrség szerint a városképet elcsúfító és gyakran a közlekedést akadályozó, legtöbbször üzemképtelen rozsdafészkek elszállítási ideje a hazai törvények értelmében 2-től 14 hónapig terjed, attól függően, hogy sikerül-e vagy sem azonosítani a tulajdonosukat.

Mivel ezek a roncsok gyakran okoznak bosszúságot az embereknek, sőt fertőző gócponttá is válhatnak, a hatóságiak arra kérik az aradiakat, hogy azonnal jelentsék a secretariat@politialocalaarad.roemail címen vagy a 0257-939-es telefonszámon (diszpécserszolgálat), ha ilyen járműbe botlanak. A bejelentést az önkormányzat MyArad programján keresztül, illetve a helyi rendőrség honlapján vagy Facebook-oldalán is megejthetik.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'