MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 11.16

Elhárul az akadály

A villamossínek elakadtak a légszennyezésmérő állomásban Fotó: debanat.ro
A villamossínek elakadtak a légszennyezésmérő állomásban Fotó: debanat.ro

Amikor megépült a második temesvári pláza, a külföldi befektető vállalta, hogy meghosszabbítja a 9-es villamos vonalát a bevásárlóközpontig. El is kezdődött az új villamosvonal építése, de kiderült, hogy „útban van” egy levegőszennyezést mérő állomás és az Európai Bizottság, sőt, a katonai parancsnokság engedélye is szükséges. A bürokrácia útvesztőiben eltévedt a félig megépült új villamosvonal, és csak most, két év elteltével látszik megoldódni a légszennyezésmérő állomás elköltöztetése.

A befektető elkészítette a Környezetvédelmi Minisztérium által kért városfejlesztési tanulmányt, amely nélkül nem lehetett elköltöztetni a légszennyezésmérőt. „Megkaptuk a tanulmányt és átadtuk a Környezetvédelmi Ügynökségnek – nyilatkozta a sajtónak a temesvári polgármester. – Ha megkapjuk az engedélyt, elköltöztetjük a légszennyezésmérőt. Rajtuk múlik, talán még az idén megtörténhet a költöztetés. Sajnálatos, hogy 2 évig használhatatlan volt ez a 2 millió eurós befektetés.”

A Környezetvédelmi Ügynökság szerint az Európai Bizottság beleegyezett a költöztetésbe, már csak az új helyszínt kell kijelölni és átadni a területet használatra az Ügynökségnek. A Polgármesteri Hivatalnak a saját költségén kell megoldani a légszennyezésmérő állomás költöztetését.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'