JelenHaz
Péntek, 2019. augusztus 23., 07.30

Elhunyt Szamosi Mariann

Elhunyt Szamosi Mariann
Elhunyt Szamosi Mariann

Fájdalommal tudatjuk, hogy a Ciceró Könyvstúdió KFT. Alapítója és 2009-ig ügyvezető igazgatója, Szamosi Mariann, november 21-én, életének 91. évében elhunyt.

Mariann hosszú évtizedekig  a Gondola Kiadó szerkesztője volt. Számtalan remek kiadvány, többek között a közkedvelt Világjáró-sorozat is az ő gondozásában jelent meg.

1991-ben 73 évesen kezdett „új életet”, amikor létrehozta a Falukönyv-Ciceró-Kiadót, amelynek neve később Ciceró Könyvstúdió lett. Mariann elkötelezetten és lelkesen vetette bele magát a gyermek- és ifjúsági könyvekkel valamit a sokszínű, változatos ismeretterjesztő kiadványokkal való foglalkozásba.

Mélyen hitt benne, hogy mehet „a könyvek által a világ elébb”. Szeretettel és nagyfokú tisztelettel fordult a kiadó elsődleges célpontja, a gyerekek felé.

Nagyon fontos volt számára, hogy csakis minőségi kiadványok kerüljenek ki a keze alól (így született például a Klasszikusok Fiataloknak-sorozat), ugyanakkor igyekezett lépést tartani a korral, és a modern világ fiataljaihoz is szólni (így született pl. Tök Jó Könyvek-sorozat).

Kedves, nyitott személyiség az egész könyvszakma ismerte és szerette.

2009-ben, 81 évesen vonult végleg nyugdíjba, de a régi kollégák, ismerősök a mai napig érdeklődnek róla.

Emlékét szívünkben őrizzük.

 

Temetése 2018. december 9-én, 10 órakor lesz a Kozma utcai Zsidó Temetőben.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'