50%-os árzuhanás
Szerda, 2019. július 24., 10.09

Ellenőrzik a nyárikerteket és a netkávézókat

Ovidiu Virgil Drăgănescu prefektus elrendelte egy ellenőrző vegyesbizottság létrehozását, amelynek feladata valamennyi, Temes megyében működő teraszok és kerthelyiségek működtetésének törvényességét ellenőrizni.

A bizottság tagjai a Közegészségügyi Hatóság, a Munkaügyi Felügyelőség, a Fogyasztóvédelmi Hivatal, valamint a Környezetvédelmi Ügynökség emberei, akik a nyári időszakban működő vendéglőkben a szolgáltatások minőségét, a létesítmények tisztaságát, a személyzet munkaviszonyát és egészségi állapotát, az órarend betartását, a környezet szennyezését, (beleértve a zajszennyezést) ellenőrzik. A vegyesbizottság mai ülésén szó esett a közlekedési eszközök (kamionok, személyautók, motorkerékpárok) okozta zajszennyezésről, különösen az éjszakai órákban, valamint a szabadtéri diszkók okozta zajról. A bizottságot a rendőrség és a közösségi rendőrség is segíti az ellenőrzések során.

A Gyermekmentő Egyesület javaslatára a prefektus összehívta a Tanfelügyelőség és a Rendőrfelügyelőség, valamint Közösségi Rendőrség képviselőit és arra kérte őket, hogy rendszeresen tartsanak razziákat a netkávézókban és az iskolák környékén működő bárokban. A netkávézókban a kiskorúak pornó-honlapokat látogatnak, iskola helyett pedig sokan a bárokban kötnek ki, esetenként alkoholt is fogyasztanak. Ovidiu Virgil Drăgănescu prefektus az iskolák védelméről is jelentést kért és azt javasolta, hogy szeptemberig találjanak megoldást valamennyi temesvári iskola őrzésére.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'