JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 16.20

Ellenőrzik az adoptált kutyák életkörülményeit

Ellenőrzik az adoptált kutyák életkörülményeit
Ellenőrzik az adoptált kutyák életkörülményeit

239 gazdátlan ebed fogadtak örökbe az aradiak a 2018-as év során, illetve az idei év első négy hónapjában, derül ki az aradi önkormányzat alárendeltségében működő és a kutyamenhelyet üzemeltető Településgazdálkodási Vállalat (Gospodărirea Comunală) nyilvántartásából. A legtöbb örökbefogadó inkább keverék kutyát választott (80%), mint fajtisztát. Utóbbiak közül a Németjuhász, a Husky, az Amstaff, az Akita Inu, a Rottweiller és ezek keverékei tették ki az örökbefogadott kutyusok zömét.

Az új gazdák a leggyakrabban nagytestű ebek iránt érdeklődnek, a kutyákat a Bodrogi úton üzemeltetett menhelyen lehet örökbefogadni. Ugyanott érdeklődhetnek azok a gazdik is, akiknek elveszett, elcsatangolt a kedvence. 

A városi rendőrök az elkövetkezőkben ellenőrizni fogják az örökbefogadott kutyák életkörülményeit, ezt egyébként egy testületi határozat is szabályozza (2011/208. sz.). A jogszabály célja (többek között) csökkenteni a közterületeken csatangoló gazdátlan ebek számát, ugyanakkor a veszélyes és agresszív kutyák tartását is szigorú feltételekhez köti. 

Az ebtartási szabályok megszegéséért komoly bírságokat róhatnak ki a kutyatulajdonosokra!

A Bodrogului úton (a Csálai erdő irányában) fekvő kutyamenhely alkalmazottaival két telefonszámon lehet kapcsolatba lépni: 0257/214-211 (7.30 és 15.30 óra között) és a 0752-022-231-es számon (11 és 16 óra között). E-mail cím: adapost.caini@gcarad.ro

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'