Kedd, 2018. december 18., 16.53

Előkészítősök beiratkozása: visszaszámlálás indul

Előkészítősök beiratkozása: visszaszámlálás indul
Előkészítősök beiratkozása: visszaszámlálás indul

Az oktatási rendszer legkisebbjeinek beíratása idén is két szakaszban történik: első szakasz március 8–26. között, majd április 12–18. között a második szakaszra kerül sor, amikor azokat a gyermekeket lehet beíratni a szabadon maradt helyek függvényében, akik az első szakaszról valamilyen okból lemaradtak – adja hírül a Tanügy-minisztérium.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket. A szülők kimondott kérésére azonban a 6. életévüket 2018. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyermekeket is be lehet íratni előkészítő osztályba, amennyiben megfelelő pszichoszomatikai fejlettségi szinten állnak. Erről a megyei oktatási tanácsadó központok (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE) állíthatnak ki megfelelő elismervényt március 1–23. között.

Március elsején minden iskola közzétette a beiskolázási tervet és az előkészítő osztályok számát. Azok a tanintézmények, amelyek előkészítő osztályok indítását tervezik, kötelesek nyílt napot szervezni az érdeklődők számára március 1. és 12. között.

A február 26.–május 4. közötti időszakban az Arad Megyei Tanfelügyelőség egy zöld számot bocsát a szülők rendelkezésére, melyet tárcsázva minden információt megkapnak az előkészítő osztályba való beíratással kapcsolatban. A 0800-816-257-es ingyenes telefonszámot hétköznap 8–16 óra között lehet hívni.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'