https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Vasárnap, 2019. szeptember 22., 15.38

Elöntött utcák és porták Temes északkeleti körzetében

Jércén is beavatkoznak a katasztrófavédők Fotó: ISU Timis
Jércén is beavatkoznak a katasztrófavédők Fotó: ISU Timis

A szűnni nem akaró esőzések miatt megduzzadtak a vizek Temes megye egész területén, több patak és folyó kilépett a medréből. A legsúlyosabb a helyzet Temes megye északkeleti körzetében, ahol a hegyekről, dombokról lezúduló víztömegek elöntötte a hegyi falvak utcáit. A katasztrófavédőket kedden Barafalvára, Facsádra, Kladovára, Hosszúszabadiba és Jercére riasztották, ahol utcák és porták kerültek víz alá, de a megye nyugati csücskében található Nagyszentmiklóst sem kímélte az áradat.

Barafalván 20 gazdaságot, Facsádon 2 portát, Kladován 30 gazdaságot öntött el a lejtőkről lezúduló áradat. Hosszúszabadiban 15 lakóház és 30 gazdaság, a szomszédos Jercén 25 gazdaság került víz alá, a katasztrófavédők nagy létszámban, gumicsónakokkal közelítették meg a az elöntött utcákat és szivattyúzták a házakat és gazdasági épületeket elöntő vizet. Nagyszentmiklóson két lakóházba hatolt be a víz, ott is akcióba léptek a katasztrófavédők.

Az eső szerdán is esett a megye egész területén, ezért az ISU tűzoltói további beavatkozásokra számítottak. Arra kérik a lakosságot, hogy lehetőleg takarítsák ki a vízelvezető árkokat, hogy segítsék az áradat lefolyását.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'