Csütörtök, 2018. július 19., 00.50

Előzetes letartóztatásban a füves rendőrök

Az ültetvényről készült rendőrségi felvétel
Az ültetvényről készült rendőrségi felvétel

A megyei rendőr-felügyelőség is vizsgálatot indított két alkalmazottja – Cosma Flavius Cosmin és Babota Boby Nicu – ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy cannabist termesztettek egy erdőben, Nagyiratos környékén („La Sălcii”). Amint azt a Nyugati Jelen hétfői számában is olvashatták, a DIICOT (Szervezett Bűnözés és Terrorizmusellenes Igazgatóság) ügyészei a hétvégén három személyt, köztük két aradi rendőrt tartóztattak le cannabistermesztés miatt. Az egyik rendőrt és egy civilt – Meruța Sergius Flavius – tetten érték az erdőben, a 31 és 33 éves férfit ott helyben letartóztatták. A bizonyítékok alapján az Aradi Törvényszék október elsején 30 napos előzetes letartóztatási parancsot bocsátott ki ellenük. A harmadik, 30 éves gyanúsított (szintén egy rendőr) ellen házi őrizetet rendeltek el. A DIICOT kábítószerrel való visszaélés, illetve cannabis kereskedelmi célú termesztése bűntettének megalapozott gyanújával indított vizsgálatot.

A DIICOT hétfői sajtóközleménye szerint a három férfi egy közel 6000 lej értékű drónnal felügyelte az ültetvényt, éjszakai kiszállásaikkor rendszerint álarcokat viseltek. A tetten érés napján a két férfi megpróbált elszökni, a rendőrök figyelmeztető lövésekkel bírták rá őket, hogy adják meg magukat.

Az Arad Megyei Rendőrfelügyelőség (az intézmény vezetősége által kiadott közlemény értelmében) már szeptember elején értesítette az illetékes szerveket az ügyben.  

Az elfogott személyek bevallásuk szerint saját fogyasztásra termesztették a tiltott növényt.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'