Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szombat, 2019. november 16., 04.06

Elszállítják a tilosban parkoló gépkocsikat

Elszállítják a tilosban parkoló gépkocsikat
Elszállítják a tilosban parkoló gépkocsikat

A Temesvári Közterület-fenntartó Vállalat és a városi önkormányzatnak alárendelt közösségi rendőrség együttes erővel próbálja elrettenteni a nem kijelölt helyen parkoló gépkocsik tulajdonosait a további szabálytalanságoktól.

A közrendészet közleménye szerint érvényt szereznek annak a tavalyi tanácsi határozatnak, amely szerint elszállíthatók a zöldövezeteken, játszótereken, parkokban, járdán, járdaszigeten, kerékpársávon, fogyatékos személyeknek fenntartott helyen, buszmegállókban stb. parkoló járművek.

A köztereken (például az Opera, Kossuth, Dóm téren, vagy a sétálóutcán) közlekedő járművek vezetőit is megbírságolják, ha nem rendelkeznek behajtási engedéllyel az önkormányzat közlekedési bizottságától.

Az elszállított járműveket a Ion Ionescu de la Brad utca 1/E szám alatt „raktározzák”, tulajdonosaik onnan vehetik át – a jegyzőkönyv kiállítása után postán értesítik őket, ha sikerül azonosítani, úgyhogy jobb megérdeklődni a helyszínen –, miután kifizetik a bírságot, ami természetes személyek esetében 500 és 1000 lej közötti, jogi személyeknek pedig 1000-től 2000 lejig terjedhet.

A járművek elszállításának jogossága sokáig vitatéma volt Temesváron: az egyik oldal szerint magántulajdon sértése, ha elviszik az autók, a hivatalos szervek szerint viszont szabálysértő tilosban hagyni a járművet. Tény, hogy csúcsidőben alig lehet parkolóhelyet találni a város forgalmasabb részein – ennek orvoslása éppen a Közterület-fenntartó Vállalat dolga lenn –, de mivel az érvényben lévő rendelkezést nem (vagy ritkán) alkalmazták, pimaszságszerűen eluralkodott a közlekedésben és a parkolásban a szabályok figyelmen kívül hagyása.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'